Tatai Református Hírmondó 2023.január

logo

Ökumenikus Imahét

Városunkban ismét lehetőségünk lesz a Krisztus-hívők egységében az imádságra, testvéri együttlétre. Az imahét programjába január 20-án, pénteken kapcsolódunk be a Szent Kereszt Plébániatemplomban, 18 órás kezdéssel



HázasRandi

„Seregek Istene újíts meg bennünket!” Ezzel az Igei gondolattal indul 2023. február 4-én ismét útjára házasság megújító sorozatunk, melyre szeretettel hívjuk a házaspárokat. Fiatalokat és régebbi házasokat egyaránt invitálunk ezekre az estékre. A résztvevőknek minden alkalommal lehetőségük nyílik a házasság egy-egy fontos kérdéskörét Isten igéje mentén körbejárni, majd a témát kettesben egy finom desszert mellett megbeszélni, feldolgozni. Szeretnénk mindehhez meghitt, hangulatos légkört teremteni. Az alkalmakat február 4 és április 1 között tartjuk 7 alkalommal szombat esténként 18:30-tól 20:30-ig. Az időpontok: február 4, 11, 25, március 4, 11, 25 és április 1. A sorozat vezetője: Nagy Krisztina lelkipásztor. Helyszín: Tata, Kocsi utca 15.  - Református Egyházközség gyülekezeti terme. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezési lap elérhető az alábbi linken: https://forms.gle/rLMSg6DLSHgk7fnk7. Jelentkezési határidő: 2023. január 31.

Tóvárosi Délelőtt

Folytatjuk Tóvárosi Délelőtt alkalmát a Kistemplomban. Január 29-én, a 9 órás istentisztelet előtt és után szeretetvendégség keretein belül lehetünk és maradhatunk együtt, kávéval, teával, egy kis süteménnyel és testvéri közösséggel. Az istentiszteleten új énekekkel, de a megszokott vendégszeretettel várunk mindenkit!
 

Diakóniai alap

Gyülekezetünk több, mint egy évvel ezelőtt hozta létre a diakóniai alapot azzal a céllal, hogy rászoruló családoknak, személyeknek tudjunk segíteni, akár egyszeri, akár rendszeres támogatással. Szórólapokon megtalálhatóak a diakóniai alappal kapcsolatos legfontosabb információk a templomban. Ha valakit a szíve arra indít, és szeretne befizetni erre a célra, azt szeretettel megköszönjük. Azt is kérjük, ha van olyan személy a gyülekezetben, akinek az elmúlt vagy elkövetkezendő időszak nagy anyagi megpróbáltatást jelent, küldje el a nevét és a telefonszámát a hivatal@reftata.hu címre, hogy mielőbb felkereshessük és megbeszéljük a támogatási lehetőségeket. Bátorítson minket az adakozásra és az adományok elfogadására is a következő Ige: „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Gal. 6,1.)

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Január hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 11-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Férfikör 18-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Nőikör 13-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri bibliaóra 25-én 18:00 - Könyvtár
Házicsoportok 10-én és 24-én Különböző helyszíneken
Imacsoport 16-án 18:00 - Könyvtár
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Gyülekezeti otthon
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--