Tatai Református Hírmondó 2022.április

fejlec

Kedves Testvérünk!

Templomtető felújítására gyűjtés

Gyülekezetünk presbitériuma gyűjtést hirdetett meg a templomtető felújítására. A munkák lassan befejeződnek, a költségek nagyobb részét pályázati forrásból fizetjük ki, de a fennmaradó részt adományokból szeretnénk fedezni. Március végéig 3.999.000 Forint adományt fizettek be Kedves Testvéreink, amit nagy szeretettel köszönünk meg minden adakozónak! A presbitérium által tervezett adományösszegnek így 49,9%-a érkezett be hozzánk. Kérjük, hogy akit szíve arra indít, és van rá lehetősége, továbbra is adakozzon erre a célra akár készpénzes befizetéssel, akár átutalással. 

10 éves a Hajnalcsillag Református Óvoda

Április 6-án, szerdán, 17 órától lesz óvodánk hálaadó istentisztelete a templomban, annak alkalmából, hogy már 10 esztendeje működik református intézményként. A hálaadó istentiszteletre minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Húsvéti ünnepkör ünnepi istentiszteletei

Virágvasárnap - április 10. Legátus (Szűcs Mátyás PRTA V. éves hallgatója) és a kórus szolgálatával. Nagypéntek délelőtt 9 órakor tóvároson a kistemplomban és 10 órakor a templomban egyaránt úrvacsorás istentisztelet. Húsvét vasárnap délelőtt 9 órakor tóvároson a kistemplomban és 10 órakor a templomban egyaránt úrvacsorás istentisztelet. Húsvét hétfőn délelőtt 9 órakor tóvároson a kistemplomban és 10 órakor a templomban úrvacsorás istentisztelet. Legyünk együtt a feltámadott Krisztust dicsőítésében: "Bizonnyal feltámadt"

Böjti karikázó és Batyus ebéd április 10-én

A 10 órás istentiszteletet követően megtekinthetjük a Kossuth téren a böjti karikázót, amelyen művészeti iskolánk diákjai és tanárai is szerepelnek. Ezután pedig együtt maradhatunk még az úgynevezett batyus ebéd alkalmára a gyülekezeti teremben, ahol gyülekezeti tagjainkkal kötetlen formában is együtt lehetünk még az asztal körül egy kis beszélgetésben. Aki tud, hozzon magának, családjának és plusz egy főre ebédet. Várunk mindenkit szeretettel!

Kakaós-Kalácsos reggeli

Május 1-én 9 órakor a gyülekezeti otthonban. Minden érdeklődőt várunk egy finom reggelire és egy szeretetteljes közösségbe.




Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
- Egyházfenntartói járulék
- Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
- Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Április hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 6-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Férfikör 13-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Nőikör 8-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri Bibliaóra 27-én - Ifjúsági és közösségi tér
Zenés Istentisztelet 22-én - Gyülekezeti otthon
Házicsoportok 5-én és 19-én Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Gyülekezeti otthon
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--