Hirdetések 2018.11.11

hirlevel-fejlec-osz

Kedves Testvérünk!

A vasárnapi istentiszteleten elhangzott hirdetéseket küldjük elektronikus formában.

Férfi kör

Csütörtökön, november 15-én, 18 órától tartjuk meg a férfikör következő alkalmát a könyvtárban, amelyen témánk a következő lesz: Hol a helyem, a munka világában? Igei mottónk: „arcod verejtékével eszed a kenyered”. Szeretettel hívjuk és várjuk a férfiakat erre az alkalomra.

Mága Zoltán jótékonysági koncertje

2018. november 16-án, ránk következő pénteken 19 órától a tatai református templomban lesz Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertje, amelynek teljes bevételét a gimnázium tornacsarnokának az építésére fordítjuk. Jegyek 5.000 Forintos áron vásárolhatók a földszintre. Kiemelt támogató jegyek is vásárolhatóak 20.000 Forintos áron. Jegyeket a Gimnázium pénztárában és a Lelkészi Hivatalban vásárolhatunk. Tekintettel arra, hogy a lehetőség a támogatásra most áll előttünk, vásároljunk jegyeket, és jöjjünk el a koncertre minél többen.

Szalagavató istentisztelet

November 17-én, ránk következő szombaton 15 órától lesz gimnáziumunk szalagavató istentisztelete, amelyre hívjuk és várjuk Kedves Testvéreinket!

Dunánántúli Református Lap

Megérkezett a Dunántúli Református Lap reformációs száma, amelyet előfizetőink átvehetnek az istentiszteletet követően. Egyúttal hirdetjük, hogy régi előfizetőink, valamint új előfizetőink számára is meg van a lehetőség, hogy az újság 4 számát 1000 Forintos áron előfizessék. Ennek határideje november 25., vasárnap.

Kiadványok érkeztek

Megérkezett a 2019-es esztendőre szóló Képes Kálvin Kalendárium, Bibliaolvasó Kalauz, Falinaptár. Ezek megvásárolhatóak az istentiszteletet követően.

Megrendelhető Végh Tamás prédikációs könyve

Október végén 3 napon keresztül zajlott gyülekezetünkben egy evangélizációs sorozat, amelyen Végh Tamás Nagytiszteletű Úr szolgált. Prédikációs kötetét, amely egy üdvtörténeti sorozatot tartalmaz, 2.000 Forintos áron meg tudjuk rendelni. Aki kér ebből a kötetből, kérjük, hogy jelezze az istentiszteletet követően.

Imadoboz

Új kezdeményezés indul a gyülekezetünkben: létrejött egy imacsoport, melynek tagjai szívvel-lélekkel vállalták, hogy imádkozni fognak mások kéréseiért. Mindezt azért, mert ők maguk is átélték életükben, milyen ereje van a mások által értük elmondott imádságnak.

De hogyan is fog mindez történni? A kijáratnál imacetliket helyeztünk el, amelyekre akár az istentisztelet után itt és most le lehet írni az imakéréseinket, vagy haza is lehet vinni és a jövő héten elhozni és bedobni az imadobozokba. Az imacédulákra a kéréseinket név nélkül írjuk, mivel hisszük, hogy Isten pontosan tudja, kiről van szó. Elég néhány szóban megfogalmazni kérésünket, nem kell hosszú mondatokban.

Mit is lehet kérni? Bármit, ami az életünkben fontos, pl. a saját élethelyzetünkért, családunkért, munkánkért, a szomszédunkért. Vagy például azokért a dolgokért, amelyeket az előbbi csendességben megfogalmaztunk. Szeretnénk, ha az imacsoportban meglátnánk azt a lehetőséget, ahogyan gyülekezetként egymás terhét elhordozhatjuk és tudhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül a problémáinkkal, többen is imádkoznak Istenhez a nevünkben.

Halottunkat hirdetjük

Az elmúlt héten elhunyt Borsó György férfitestvérünk, aki 86 esztendőt élt és a Dózsa György utcában lakott. Temetése ránk következő szombaton, november 17-én 11 órától lesz a Környei úti temetőben.

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!
--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--