Tatai Református Hírmondó 2022.október

hirlevel-fejlec-osz
​​​​​

Kakaós-Kalácsos reggeli

Október 23-án 9 órakor a gyülekezeti otthonban. Minden érdeklődőt várunk egy finom reggelire és egy szeretetteljes közösségbe, valamint a reggelit követő istentiszteletre a templomba.



Fiatal Felnőttek Alkalma

Október 15-én tartjuk meg a FIFA-t, azaz a Fiatal Felnőttek Alkalmát a Gyülekezeti teremben. Szeretettel várjuk a 18-25 éves korosztályt!


Népszámlálás

Idén ősszel van Magyarországon a népszámlálás. A nem kötelező kérdések között van a vallási hovatartozásról szóló rész is. Megkérünk mindenkit, hogy nyilatkozzunk erről, és jelöljük meg, hogy a református egyházhoz tartozunk!



Október - a reformáció hónapja

Minden évben megemlékezünk az 1517.október 31-én történtekre a gyülekezetünkben, október végén. Luther Márton által elindított reformáció tanulságai ma is üzenettel bírnak, ezekre különböző ökumenikus alkalmak állnak a rendelkezésre. Október 30-án 15:00-tól a Tatai Református Egyházmegye reformációs alkalma lesz a református templomunkban. Igei szolgálatot Máté László kerületi főjegyző végzi, előadást tart Dr. Vladár Gábor professzor. Az alkalmat követően szeretetvendégség lesz a Gyülekezeti Otthonban. Október 31-én délelőtt 9 és 10 órakor istentiszteletek lesznek a reformáció jegyében. Majd délután 18:00-kor az evangélikus testvérek templomában lehetünk együtt istentiszteleti közösségben. Mindenkit szeretettel hívunk ezekre az alkalmakra!

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Október hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 5-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Férfikör 12-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Nőikör 14-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri Bibliaóra 19-én - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 4. és 18-án Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Gyülekezeti otthon
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünknek Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--