Lelkipásztori levél - 2020.03.19

logo
Kedves Testvéreim!

Az elmúlt héten gyorsan és szinte követhetetlenül változtak az események. Igyekeztünk minden területen helyt állni, minden tájékoztatást időben megadni. Reméljük, hogy sikerült, és senkinek nem okozott kellemetlenséget gyülekezetünkkel kapcsolatban a kialakult helyzet. Szeretném hangsúlyozni, hogy lelkész kollégáimmal együtt minden lehetséges formában rendelkezésre állunk a gyülekezet tagjai előtt. Bárkinek lelki, vagy külső nehézsége adódik, forduljon bizalommal hozzánk. A hivatal@reftata.hu elektronikus levelezési címen, vagy a 06-30-380-8496-os telefonszámon folyamatosan elérhető vagyok.

A személyes találkozást tiltó rendelkezések miatt a következő alkalmakat és lehetőségeket szeretnénk felajánlani gyülekezetünk tagjai számára.

Gyülekezetünk újságja a Harangszó elkészült. Tekintve, hogy sem az újságok átadását, sem eljuttatását nem tudnánk megoldani, így kivételesen online lesz csak elérhető a Harangszó. Honlapunkon keresztül a www.reftata.hu internetes címen tudjuk majd olvasni.

A hétfői napokat reggel 8 órakor egy kezdő áhítattal indítjuk, amelyet honlapunkon és a Facebook oldalon lehet majd elérni. Ez felvételről kerül megosztásra.

Minden héten kétszer „Kezeket fel” címmel podcast beszélgetést teszünk közzé, szintén felvételről. Ezek tervezett megjelenési időpontja szerda és péntek 18 óra. A témák változatosságáról igyekszünk gondoskodni. Mind aktuális, mind pedig lelki-bibliai témák terítékre kerülnek majd. Tekintve, hogy a rendszernek is el kell indulnia, így kivételesen, ezen a héten egyszer, csütörtökön (március 19.) 18 órától lesz hallgatható a felvétel. A felvételek azonban később is meghallgathatók lesznek.

A Tatai TV segítségével vasárnaponként felvételről rövid áhítat lesz követhető, amelyek mindazok számára elérhetővé válnak, akik akár a kábel szolgáltatón keresztül, akár interneten keresztül elérik a Tatai TV műsorát.

Továbbra is szeretnénk az online közvetítést lehetővé tenni gyülekezeti tagjaink számára. Ez minden vasárnap élőben, 10 órától lesz követhető honlapunkon és a Facebookon keresztül. A templomban csak a szolgáló lelkipásztor szűk családja lehet jelen, hiszen a közvetítést valakinek továbbítania kell.

Akinek lelkigondozói segítségre van szüksége, küldje el telefonszámát és nevét a hivatal@reftata.hu címre, vagy a 06-30-380-8496-os telefonszámra SMS-ben, annak a lelkésznek a nevével együtt, akivel a beszélgetést le szeretné folytatni. A minket megkereső gyülekezeti tagot pedig összekapcsolom az érintett lelkipásztorral.

Végül még egy kérést szeretnék megfogalmazni. Gyülekezeti életünk „létfenntartó” elemei továbbra is folyamatban vannak. Rezsi költségeinket, a béreket, a járulékokat továbbra is ki kell fizetnünk. Tekintve, hogy személyesen senki nem tudja a perselypénzt, egyházfenntartói járulékot, ünnepi adományt, egyéb adományokat a templomban, kistemplomban a perselybe dobni és személyesen befizetni, ezért azt kérjük, hogy aki megteheti, utalás formájában, a közlemény rovatba „perselypénz” – „egyházfenntartói járulék” – „ünnepi adomány” – „Isten dicsőségére adomány” szöveggel legyen szíves adományát eljuttatni hozzánk. Erre két számlaszámon keresztül is lehetőség van. 11600006-00000000-04348612 (Erste Bank), 11740047-20132675 (OTP). Köszönjük, hogyha ilyen formában is gondolnak gyülekezetünk életére.

Ugyanezen az úton, az idei esztendőben létrehozott „Diakóniai Alap” részére is van lehetőségünk adakozni, hogyha a közlemény rovatba ezt a megjelölést („Diakóniai Alap”) írjuk be. Ezzel a kerettel szeretnénk majd a jövőben azokat segíteni, akik a kialakult vészhelyzet miatt anyagi nehézségbe kerülnek.

Tudom, hogy mostanában mindenkihez rengeteg új információ jut el. Mi azonban a hitünkkel együtt tudunk valami olyat, ami nem új információ, mégis a jelenben segít, ott, ahol éppen vagyunk. „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz”. (Zsid. 13.8)

Áldás, békesség!

Szabó Előd lelkipásztor
--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--